Wolfgang Stiller ställer ut på Tändsticksmuseet

Den tyske konstnären Stiller har skapat en serie skulpturer utformade som tändstickor med brända huvuden. Hans verk har en vagt oroande karaktär. De nästan manshöga ”tändsticksmännen” kan associeras till både olyckor och utbrändhet. Men konstnären lugnar oss:

– Tändsticksmännen kan tolkas på många sätt. De kan ses som en metafor för ett mänskligt liv som har kommit till ett slut – en påminnelse om att döden är oundviklig. Obeständigheten i människans existens. Det finns inget mörkt och skrämmande i det. Det bara hjälper oss att förstå hur värdefullt livet är medan tändstickan fortfarande brinner. Man kan också se dessa brända tändstickor som använda – eller som utbrända människor.

Det handlar om hur vi utnyttjar mänskliga resurser, säger Wolfgang Stiller Wolfgang Stiller är född 1961 i Wiesbaden, Tyskland. Han har bland annat arbetat i USA och varit gästprofessor för New York University i Shanghai. Stillers verk har visats på ett 30-tal separatutställningar runt om i världen, som t.ex. i Thessaloniki, Rom, New York, Nagoya och i Prag. Han har också medverkat i ett flertal grupputställningar, senast i Peking, Seoul, London och Rom.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.