A6 har nöjdast kunder – bäst i ny undersökning

Jönköpings läns nöjdaste kunder handlar på A6 Center, det framkommer i Evimetrix undersökning Svenskarnas favoritcentrum 2016. Totalt ingår drygt 300 köpcentrum, gallerior och handelsplatser spridda över hela landet. Nästan 7 000 konsumenter har delat ut ungefär 45 000 omdömen.

Allmänheten har utsett A6 Center till bästa centrum i länet, följt av A6 Handelsområde (utanför köpcentrumet) och Solås Center. Nöjdaste kunder i Sverige har Väla Centrum, utanför Helsingborg, följt av Gekås i Ullared och nyöppnade Mall of Scandinavia i Solna.

– All framgångsrik handel börjar med att attrahera konsumenterna och de centrum som lyckas med det får nöjdast kunder, säger Alf Brydolf-Berg, VD för Evimetrix i ett pressmeddelande som genomfört undersökningen.

”Genom att analysera vad det är som skapar kundnöjdhet och sedan arbeta hårt med att bli bra på de delarna av shoppingupplevelsen, kan alla centrum stärka sin position och därmed sin framgång”, fortsätter han.

Trivsamheten i lokalerna är den viktigaste parametern för att få nöjda kunder. Utformning, ljussättning, färger, möblemang och liknande bidrar här till att centrumet upplevs som trivsamt. I Jönköpings län har A6 Center de trivsammaste lokalerna.

En annan viktig aspekt för shoppingkundens nöjdhet är naturligtvis utbudet av affärer. Centrumet ska ha ett bra och varierat utbud så att alla kundkategorier får sina behov fyllda. Jönköpings läns bästa utbud har A6 Center. Ett bra utbud av restauranger och caféer är också viktigt, men affärsutbudet är klart viktigare.

Kundbemötande kallas ibland sanningens ögonblick och är en viktig aspekt för att kunderna ska trivas med sin shoppingupplevelse. Landets centrumanläggningar får ganska bra betyg för sitt bemötande, men för ett flertal centrum är betygen tyvärr rätt svaga. Bäst i länet på bemötande är A6 Center.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.