Café 93 firar 30-årsjubileum

Café 93 öppar tisdagen den 21/6 och stänger för säsongen söndagen den 21/8. Första programpunkten blir söndagen den 26/6 och sedan blir det program vare fredag och söndagkväll.

Trettio år vid Vätterns strand.  I år firar Café 93 firar 30-årsjubileum.

– Det började med en dröm om att utnyttja Korskyrkans läge intill Vätterstranden bättre. I år har Café 93 i Jönköping varit igång i trettio år. För många är det en oas i sommarstaden säger Eber Fransson.

– När många andra kyrkor trappar ner sin verksamhet, ökar Korskyrkan tempot. Hela sommaren håller det gemytliga lilla caféet på kyrkans gård öppet, med servering varje dag, och ett par programkvällar i veckan. Utanför ligger strandpromenaden och den kilometerlånga sandstranden, intill Vätterns kylslagna vågor. Och besökarna fortsätter att strömma till.

Vi är självklart enormt väderberoende, men det är roligt att se hur många besökare återkommer år efter år. Det är lite av ett vardagsrum mitt i sommaren.

-Vi vill erbjuda en skön miljö, ett mysigt fik, men också något annat. I början reagerade många på att det var en kyrka, men idag är det kanske vårt största ansikte utåt. Ett sätt att sänka trösklarna. Alla ska känna sig välkomna, utan att vara påtvingad något mer än det fantastiska läget, men vi har samtidigt sett hur flera människor lockats till alphakurser.

Café 93 drivs av ett par anställda som kompletteras med kommunala feriepraktikanter och en lång rad frivilliga församlingsmedlemmar.

-Visst är det ett slit att få ihop en sån här omfattande verksamhet under sommaren när många vill vara lediga. men det är svårt att tänka sig Korskyrkan utan Café 93, och varje år när vi slår igen möts vi av människor som  uttalar sin saknad. Jag är inte säker på att vi riktigt insett vilken betydelse det har för många Jönköpingsbor avslutar Eber Fransson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.