Litteraturfestival i Jönköping och Värnamo

Smålands litteraturfestival arrangerades första gången i februari 2016 i Jönköping. Med slutsålda evenemang, 60 utställare och över 1500 besökare blev Små Lit en succé.

Med festivalen etablerades en ny stark litteraturscen i Småland.

2017 återvänder Små Lit och passar samtidigt på att expandera till Värnamo. Festivalen kommer hållas under två dagar 2017, den 4 februari på Stadsbiblioteket och Länsmuseet i Jönköping och den 5 februari på Gummifabriken i Värnamo.

– Små Lit blev en succé mycket tack vare alla lokala deltagare, författare, förlag, högskola, museer och samarbetspartners. Med årets succé i ryggen satsar vi på en ännu starkare och större festival 2017, säger Anders Rydell, kulturchef på Hallpressen.

– Böcker, berättelser, sagor, dikter och litterärt skapande är en av hörnpelarna i vår kultur. I vårt digitaliserade samhälle är det än viktigare att lyfta fram. Det är ett hedersuppdrag och en fantastisk möjlighet att för andra gången ordna en litteraturfest för både författare och litteraturintresserade i regionen, säger Karin Semberg, kultur- och fritidsdirektör Jönköpings kommun.

– Litteraturen är en kärnverksamhet för oss och en ökad spridning god litteratur är bra för både demokratin och vårt eget välbefinnande. Under många år arrangerades Bokens dag i Värnamo och den har saknats av många sedan den lades ned för några år sedan. Nu återupplivar vi Bokens dag i en uppgraderad version som känns mycket spännande, säger Lars Alkner, kulturchef Värnamo kommun.

Små Lit 2017 arrangeras av Hallpressen, Region Jönköpings län, Kultur- och fritidsförvaltningen Jönköpings kommun och Kulturförvaltningen Värnamo kommun. Mer information om gästande författare, utställare och biljetter kommer under hösten.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.