Fullbokade charterplan till Jönköping

Idag anländer sommarens första charterflyg till regionen, till bredden fyllt av tysktalande besökare. Det är första ankomsten för sommarens serie med turister från tyska marknaden. Vi firar 10 års jubileum med direktcharter från Tyskland (DUS) och efterfrågan har aldrig varit större på paketerade resor med flyg.

– Kapaciteten i jämförelse med tidigare år har fördubblats i år. Trots det, är flygplanen i stort sett fullbokade hela sommaren, säger Lena Larsson, vd på Smålands Turism och initiativtagare till charterverksamheten i regionen. Ett fantastiskt positivt genombrott på den för oss viktiga tyska marknaden. Det rör sig om många miljoner kronor i omsättning ute hos företagen i länet och tillväxten är mycket stor. ”

Smålands Turism prioriterar starkt arbetet med att ständigt utöka regionens marknadsandel genom samverkan med alltfler researrangörer främst på tysktalande marknader (inkluderar förutom Tyskland, även Schweiz och Österrike). Via dem paketeras olika typer av reseupplevelser för olika

– Utan samarbetet med säljledet på marknaderna hade det inte varit möjligt för oss att nå denna positiva utveckling. Vi stödjer besöksnäringsföretagen här i regionen i deras produktutveckling, anpassat till respektive marknad och målgrupp. Genom vårt arbete att matcha vårt utbud med researrangörernas efterfrågan, når vi snabbt ut till potentiella köpare, säger Lena Larsson. Ett resultat av vårt långsiktiga arbete inom detta område är att vi i april månad i år fick det åtråvärda uppdraget att arrangera ”Swedish Workshop” här i Jönköping. Här har vi skapat ytterligare en mycket bra position att attrahera researrangörer även från flera nya marknader, fortsätter Lena”.

Viktigt att nämna är också det starka samarbetet, i alla år med Jönköpings flygplats och hela personalen där. ”De visar tydligt på fördelarna med att landa på en mindre flygplats, med all den service och värdskap som möter våra besökare, säger Lena Larsson”

Av de i runda tal 1,8 miljoner kommersiella övernattande besökarna i länet, är ca en halv miljon internationella gäster. Dessa bor på hotell, stugbyar, vandrarhem, camping och i privatägda stugor och gör aktiviteter och upplevelser i hela länet. Över 40% av våra internationella besökare kommer från Tyskland (källa: Tillväxtverket). ”En otroligt viktig marknad för oss i länet och Småland och vi ser att vi har stora möjligheter att växa ytterligare. ”

Enligt Visit Sweden är Naturen det som skapar flest associationer med Sverige och som också utgör en av de främsta reseanledningarna hit. Denna i kombination med kultur- och matupplevelser och den svenska livsstilen är det som Visit Sweden lyfter fram i marknadsföringen av Sverige.

– Därför är det särskilt roligt att vi kan konstatera att vi i vårt län finns med som en tydlig leverantör i dessa sammanhang. Resultaten visar att vi levererar det kunderna vill ha. Att vi nu i 10 års tid utvecklat flygchartern till Region Jönköpings län är också unikt i Sverige, endast ett fåtal destinationer har den här typen av charterturism, säger Lena Larsson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.