Cajsa och Ellinor projektledare för Jönköpings största modeshow

Cajsa Rimås och Ellinor Lönnström nya projektledare för Jönköpings största modeshow Spring Inspirations som anordnas av eleverna på Handelshögskolan.

Vad läser ni och varför studier i Jönköping?

– Vi läser båda två på International Management programmet på JIBS och har nu avslutat vårt första år.

– Varför vi båda hamnade i Jönköping var för att Handelshögskolan ligger här. Den lockade oss med deras unika sätt att arbeta och möjligheten att möta många olika kulturer och knyta kontakter samtidigt som vi får läsa hela utbildningen på engelska vilket ger oss stora möjligheter för framtiden.

LÄS MER: Spring Inspiration supersuccé

Ellinor: Jag är 24 år gammal och är uppvuxen på en liten ort i Västmanland som heter Kopparberg, men har alltid sett Örebro som mitt hem då jag gick gymnasiet där och även jobbat där i några år.

– Efter gymnasiet bodde jag en period i Kalifornien där jag studerade på college. Jag älskar utmaningar och när det händer saker hela tiden, samtidigt som jag är ett kontrollfreak ut i fingerspetsarna. Rollen som projektledare är något jag länge varit nyfiken på, och ser verkligen fram emot att ha fått chansen att genomföra ett så stort och mäktigt projekt som Spring Inspiration.

LÄS MER: Vilka minglade på Spring Inspiration

Cajsa: Jag är 21 år gammal, snart 22 och kommer från Linköping från början, men har bott på olika platser sedan dess, bland annat i New York. Jag är en person som alltid har mycket energi och gillar att ha mycket att göra. Mina vänner brukar kalla mig för “mamman i gänget”. Jag älskar att utmana mig själv och lära mig nya saker. Att få chansen att kunna kombinera mitt modeintresse med projektledarskap och team-spirit ser jag väldigt mycket fram emot.

Vad vad det som gjorde att ni ville engagerar er?

– Ellinor följde förra årets projekt men kom på tanken först när hon såg rekryteringsposten. Det krävdes både peppande och pushning från hennes vänner, bland annat från Cajsa, innan hon vågade söka – men gud så glad hon är att hon gjorde det!

– När hon fått samtalet att hon blivit projektledare bad de henne även hjälpa till att hitta en till projektledare och hon föreslog Cajsa, hon tyckte att de skulle komplettera varandra väldigt bra.

– Rollen som projektledare ger oss en möjlighet att utveckla oss som personer och flera egenskaper som kommer vara till stor nytta i framtiden. Men framförallt gör vi detta projekt för att vi tycker det är kul och spännande att kunna få arbeta med något som vi brinner för.

20-års jubliumet, kan vi förvänta oss något extra?

– Det tycker vi absolut att ni ska! Vi planerar inte att spara på krutet.

Hur stort är ert team i år?

– Vi siktar på att hitta 20-25 drivna studenter som är sugna på att utmana sig själva, lära känna massor med nya människor och som gillar att jobba i team.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.