Girls Allowed gör sommarkollo

Verksamheten Girls Allowed bygger på att unga tjejer ska få spela musik tillsammans. En pop- och rockskola med inspirerande workshops, aktiviteter och gästband. Sedan starten har två terminer passerat, och intresset har varit stort.

– Vi har träffat deltagarna en gång i veckan, två timmar per tillfälle. Schemat har varit fullspäckat! Det har fungerat jättebra, men nu tänkte vi testa något nytt, berättar Angelica Liv. Hon är en av tre kvinnor som leder Girls Allowed, som arrangeras av Studieförbundet Bilda. Sista veckan på sommarlovet anordnar Girls Allowed ett sommarkollo.

Fyra dagar i rad, fyllda med musik och sommarhäng. Förutom att spela i band kommer det finnas mer tid att lära känna varandra även utanför replokalen.

– Vi kan bada, grilla, spela tv-spel eller bara ta det lugnt. Sista dagen sätter vi ihop en spelning där deltagarna får bjuda in sina vänner och familjer, säger Angelica.

Några aktiviteter finns förstås planerade. Bland annat gör det lokala rockbandet Escaping Elephants en exklusiv gästspelning. – Det känns viktigt att ge deltagarna bra förebilder. Att vara en lyckad musiker behöver inte handla om att synas på TV eller spelas på kommersiell radio. Så länge du har roligt och är motiverad till att fortsätta spela lycker jag att du har lyckats! konstaterar Angelica.

Girls Allowed Sommarkollo kommer hållas 15-18 augusti på KFUM Ungdomens Hus, och riktar sig till dig som går på högstadiet eller gymnasiet. Både för nybörjare och dig som redan spelar något instrument eller sjunger. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.