Kronans apotek flyttar in i Munksjöstaden

Nu är det klart att Kronans apotek öppnar vid Torparondellen (kvarter 5) i Munksjöstaden, en viktig pusselbit i den nya stadsdelen som växer fram i Jönköping.

Kronans apotek är ett ytterligare ett mycket viktigt steg för att bygga service i Munksjöstaden, med till exempel vårdcentral, gym, mataffär, förskola, café, restauranger, upplevelser med mera. Kronans apotek öppnar precis vid Torparondellen, vid Barnarpsgatan.

– Vi är glada att redan nu kunna tecknat kontrakt för en apotek på ca 250 kvadratmeter, det är viktigt för en levande stadsdel och ett väl fungerande samhälle med den här typen av service, säger Tommy Fritz, Tolust.

Inflyttning för apoteket är kvartal 4 2017.

– Vi är glada att kunna etablera ett nytt apotek i Munksjöstaden. Kronans apotek är ett apotek som hjälper människor att bli friskare och vackrare och vi ser fram emot att möta våra nya kunder i Munksjöstaden, säger Carl-Johan Loo, etableringschef på Apoteket Kronan.

Munksjöstaden är en ny stadsdel som byggs i Jönköping. Den har planerats sen Tolust förvärvade området 2007 och hösten 2014 påbörjas byggnationen.

Munksjöstaden är en del av Munksjös fabriksområde, som öppnas upp och utvecklas till en helt ny stadsdel i Jönköping, i linje med Jönköpings kommuns Stadsbyggnadsvision 2.0 och Utbyggnadsstrategi 150 000 Invånare. Sedan tidigare är Munksjöstaden Etapp 1 presenterad, där Tolust, Riksbyggen och Kommunal samarbetar kring bostäder och kommersiella lokaler.

Den del av Munksjö industriområde i centrala Jönköping där Munksjöstaden byggs, förvärvades av Tolust AB 2007. Tolust AB ägs gemensamt av Tosito och Lustgården.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.