Årets första ateljéstipendiat flyttar in

Den första juli flyttar konstnären Jesper O. T. Andersson in i RUM 203 på Jönköpings läns museum. Han kommer vara verksam i rummet månaden ut. De sista sju dagarna, 25–31 juli, är besökarna välkomna in för att ta del av hans skapande.

Jesper O. T. Andersson och Liselott Bjurgard tilldelades årets ateljéstipendiat för konstnärer i Jönköpings län. Stipendiet är ett samarbete mellan bild och form inom kultur och utveckling/Region Jönköpings län, Jönköpings kommun och Jönköpings läns museum.

Tanken är att stipendiaterna fritt experimenterar eller utvecklar sina konstnärliga arbeten i större skala under en kortare tid. De får ersättning och tillgång till RUM 203 under en månad för att använda rummet som processateljé.

Jönköpingsbördige Jesper O. T. Andersson berättar om sina planer:

”Med min vistelse i Rum 203 tänker jag hämta en del praktiska element från tecknandet. Tidigare har jag tecknat mycket figurativt och småbarockt, men nu vill jag utforska teckning som ett redskap i mina undersökningar kring maskinell bildproduktion. ”

På Jönköpings läns museums hemsida berättar han mer om sina planer. http://www.jkpglm.se//Atelje-stipendiat-Jesper-O-T-Andersson/

Stipendiet riktas till konstnärer verksamma i eller med koppling till länet och går inte att söka. Urvalet görs av representanter från kultur och utveckling/Region Jönköpings län, Jönköpings kommun och Jönköpings läns museum.

RUM 203 är ett labb, ett rum för experiment, en plats för att testa idéer, att hålla workshopar och samtal i,  men också en plats för att visa konst och konsthantverk – både i det enskilda mötet som i den fördjupande dialogen. RUM 203 är ett samarbetsprojekt mellan Kultur & utveckling, Region Jönköpings län, Jönköpings kommun och Jönköpings läns museum.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.