De får resestipendium av Svenska kyrkan

Lo Lundberg – stipendiat genom Ung i den världsvida kyrkan som åker till Filippinerna. 19 år, från Jönköping. Har tagit studenten efter att ha studerat dans på Per Brahegymnasiet i Jönköping. Jobbar som personlig assistent på Råslätt.

– Jag ville åka med på den här resan för att se och lära mig mer om ene helt omvänd kultur och vardag än vad vi har här i Sverige. Jag är insatt i humana frågor och vill kunna få se hur det är på plats.

Louise Svensson – stipendiat genom Ung i den världsvida kyrkan som åker till Tanzania. 20 år, från Jönköping. Jobbar på förskola. Studerade estet musik på Per Brahegymnasiet i Jönköping.

– Jag sökte för att jag kände att jag ville se och upptäcka en annan kultur och lära mig av den. Jag vill se hur Svenska kyrkan jobbar i andra länder och hur kristendomen skiljer sig från Sverige och hur man lever efter Gud i en annan kontinent.

Niklas Stavnjak – stipendiat genom Ung i den världsvida kyrkan som åker till Sydafrika. 20 år, från Jönköping. Har året efter studenten provat på olika yrken samt tågluffat i Europa.

– Prästen i min församling tipsade mig om att söka. Hon visste att både jag och mina vänner var väldigt intresserade av samhällsfrågor och världen samt resa i sig. Livet går ut på att utmana sig själv i alla situationer enligt mig.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.