Kanadensiska gitarrstjärnan Joe Fournier till Jönköping

Den här gången med kompbandet Bad Ass Fajitas – och med lokala storheterna the Nästan Crut som förband. Joe Fournier är ett välkänt namn inom Americana, den musikstil som är blues, country och rockabilly, och har skrivit låtar till sig själv och andra artister i över 40 år. Han är dessutom en stor Sverigevän – senaste skivan är inspelad i Göteborg och bandmedlemmarna i kompgruppen Bad Ass Fajitas är svenskar – och turnerar här i landet med viss regelbundenhet.

– Vi såg honom för några år sedan och blev begeistrade och tänkte att får vi chansen så tar vi hit honom, berättar Staffan Hagberg och Hans Ludvigsson som tillsammans med Lennart Wass ligger bakom arrangemanget.
Fredagen den 29 juli står han därför på scenen på OrkEster på John Bauer Hotell tillsammans med sitt kompband Bad Ass Fajitas. Och det blir mer musik på scenen som förband står lokala hjältarna Crut, fast de kallar sig the Nästan Crut den här gången.

– Jag har gillat Joe Fournier sedan jag hörde honom i radion för många år sedan, berättar Mats Danielsson, frontmannen i Crut.

– Så vi tog chansen att vara supportband men vi väljer att inte köra de vanliga Crut-låtarna utan kör bara engelska coverlåtar, låtar som vi oftast bara kör när vi repar… Och så förstår ju Joe texterna, har svårt att tro han hänger med i alla verser om vi kör HV-låten eller Jönköping.

Joe Fournier är ett arrangemang av kulturföreningen Lellelörda som förhoppningsvis ska se till att det blir mer levande musik i staden. Tidigare har internationella storheter som Jack Broadbent och Joe D´Urso gästat föreningen liksom lite mer lokala storheter som Mats Westling, Ludde Ludvigsson och Australian Sunrise.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.