The Livelong June släpper sin andra singel

Jönköpingsbandet The Livelong June släpper sin andra singel i dagarna, kallad ”(You put me in) Robot mode”. Bakom mixerbordet återfinns välrenommerade Hans Olsson Brookes, som har mixat elektroniska storheter som t.ex. Kite och Kleerup.

Singeln släpps med tre remixer, varav en är signerad Cosmo Simnovec, som nyligen remixat för Wolfgang Flür, f.d. Kraftwerk.

– “(You put me in) Robot mode” är en skitig elektronisk poplåt med högt tempo och frenetiskt driv som återspeglar texten. Låten handlar om mänskliga relationer, säger Marcus Rejnevik. Kombinationen av intelligenta, reflekterande texter och ett drivet maskinellt synthlandskap med levande gitarrer har blivit ett signum för The Livelong Junes musik, menar Rejnevik.

Internationella samarbeten
– The Livelong June spelas flitigt på alternativa radiostationer världen över, inte minst i norra Europa, viket återspeglas av samarbetena på singeln, säger Marcus Rejnevik. Det är i dessa kretsar som vi har kommit i kontakt med de musiker som nu medverkar med sina egna tolkningar av vår andra singel.

Förutom Malmöbaserade Obsession of Time, med en remix som doftar klassisk synthpop, hittar man en remix av norska Argh med ett bubblande, modernt synthsound på singeln. Tyska My.Cosmo blandar det elektroniskt ambienta med flörtar till 80-talets underground-dansscen.

– Jag ville skapa en 80-talskänsla i låten, genom välkända ackordstrukturer och harmonier, berättar Cosmo Simnovec om sin remix under alter egot My.Cosmo.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.