LA-stjärna spelar in låtar i Huskvarna

Lars (Lorenzo) Jansson och Jennifer Åkerman bor till vardags i Los Angeles men just nu är duon i Huskvarna och spelar in låtar för deras band ”Bloke & Bird”.

Under tre veckor förra året spelade Lorenzo och Jennifer in låtar i en studio i Huskvarna. Det fungerade så pass bra att duon nu har spenderat första delen av sommaren i samma hus och spelat in nya låtar för deras bandprojekt.

— Vi tog med alla studiogrejer och riggade upp en studio i mina föräldrars hem. Här är det lugn och ro och det är lätt att fokusera, säger Lorenzo.

Jennifer Åkerman flyttade över till Los Angeles efter studenten och studerade sång och dans men det var som modell hon började skapa sig ett namn. Efter ett snack med sin syster, Hollywoodstjärnan Malin Åkerman, insåg hon att det är musiken hon ska lägga all fokus på.

— Malin sa att jag skulle göra det jag trodde på och att jag inte kommer nå mina mål annars, vilket fick mig att satsa helt på musiken, säger Jennifer.

Lorenzo, är uppvuxen i Huskvarna och har bland annat gått musiklinjen på Per Brahe-gymnasiet men nu pendlar han mellan Stockholm och Los Angeles där han jobbar som låtskrivare. Även om han älskar låtskrivandet ligger just nu största fokus på Bloke & Bird.

 — Efter att jag hade sett Jennifer uppträda på Viper Room, som är en populär musikscen i Los Angeles tog jag kontakt med henne och när vi provade skriva musik kändes det rätt direkt. Vi skapade Bloke & Bird och släppte sedan fyra låtar.

Duon har fått uppmärksamhet från flera stora skivbolag men de känner att den bästa vägen att gå just nu är att köra independent och själva bygga upp en fan-skara.

— Vi har flera stora bolag som har kontaktat oss och med tanke på intresset känner vi att vi inte vill ge bort alla våra rättigheter till första bästa. Vi tror mer på att spela mycket i Los Angeles och skapa oss ett namn på så sätt. Musikscenen är stor i LA och människor bryr sig verkligen om musiken och det hoppas vi ska kunna leda till något, avslutar Jennifer.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.