Premiär för Rocksjöslaget på Hasse på sjökanten

Efter succén med Coverfestivalen väljer nu Mattias Höijer och Peter Böhme att ta festivalkonceptet vidare till sommaren i form av Rocksjöslaget.

Den femte augusti arrangeras Rocksjöslaget för första gången. Mattias Höijer som är en av arrangörerna ser fram emot tillställningen.

– Det ska bli grymt roligt. Det har varit mycket intresse och många som har delat på Facebook.

Festivalen kommer att öppnas med stand up av komikern Peter Wahlbeck.

– Vi är väldigt glada över att vi har fått hit Peter Wahlbeck. Han är ruggigt rolig men också en skön människa som är lätt att ha och göra med.

Tidigare år har Mattias Höijer tillsammans med Peter Böhme arrangerat Coverfestivalen på vintern men nu ska de alltså arrangera en festival på sommaren för första gången.

– Vi har snackat länge om att göra en aktivitet på sommaren också. Så kläcktes den här idén och på den vägen är det, fortsätter Mattias.

Festivalen kommer att äga rum på Hasse på Sjökanten och arrangörerna kommer att använda sig av scenen som redan finns på området. Mattias och Peter är själva musiker och brukar vara med och spela i minst en konstellation på Coverfestivalen men i år har de valt att inte spela något.

– Det är ett aktivt val, vi ska bara rodda den här gången. Det kommer bli bäst så, avslutar Mattias.

Artisterna och banden som kommer att uppträda är Jan Johansen, The Quireboys, Black Ingvars, U2 (Tribute), Earth Wind & Fire (Tribute). Dessutom kommer det att arrangeras en Nightshow i barfotaåkning.

1500 biljetter kommer att säljas och man kan köpa förköp på 4SOUND och Hasse på Sjökanten.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.