Veckans biopremiärer: Filmen om John Hron som blev mördad

Tre filmpremiärer på SF Bio i Jönköping.  Filmen ”John Hron” är den sanna historien om en 14-årig kille från det lilla samhället Kode i Kungälv som blev brutalt mördad.
 
Premiärfilmer på bio i Jönköping 12-18 augusti
 
Bad Moms – Premiär fredag 12 augusti
 
Liksom många andra mammor tar Amy hand om alla utom sig själv. Hennes liv är perfekt: ett lyckligt äktenskap, högpresterande barn, ett vackert hem och till på köpet 365 perfekta hårdagar om året. Hon bakar till skolan och sitter med i alla kommittéer – allt medan hon gör karriär. Och det hon gör verkar så lätt. Men strax under ytan är Amy på bristningsgränsen – överarbetad, överpresterande och utmattad av alla krav.
 
 
Varför arbeta så hårt för så lite uppskattning? Vad skulle hända om hon gjorde det hon ville för en gångs skull? Utled på allt, får Amy kontakt med två andra mammor i samma situation. Tillsammans bestämmer de sig för att lämna sina inrutade liv för att leva livet, något som inte ses av blida ögon av klicken av perfekta mammor.
Komedi, Mila Kunis, Christina Applegate, Kristen Bell
Speltid: 1 tim 40 min

(7 år)

John Hron – Premiär onsdag 17 augusti

Västsverige, sommaren 1995. En våg av nynazistiska våldsdåd sveper över landet. Filmen ”John Hron” är den sanna historien om en 14-årig kille från det lilla samhället Kode i Kungälv. När John försvarar en elev i skolan dras han snart in i en dispyt med mobbaren.
Konflikten eskalerar och orsakar spänningar mellan John och hans vänner. Det hela kastar en skugga över Johns planer för en framtida motorcykelsemester med sin flickvän och hans träning för de nationella kanotmästerskapen.
Medan John försöker vinna tillbaka sina vänner, går mobbaren med i ett våldsamt gäng med nynazister. För sina heroiska insatser blev John Hron ett välkänt namn och han har haft en stor inverkan på Sverige än i dag.

Drama av Jon Pettersson med Rasmus Troedsson
Speltid: 1 tim 57 min

(15 år)

Sausage Party (Eng tal) – Premiär onsdag 17 augusti
En korv leder en grupp livsmedelsprodukter från en stormarknad i sökandet efter sanningen om deras ursprung och vad som egentligen händer när de blir utvalda att lämna affären.

Sausage Party är en ovanlig film i sitt slag, då den är datoranimerad men inte en klassisk familjefilm.

Animerad film av Greg Tiernan och Conrad Vernon
Speltid: 1 tim 23 min
(11 år)

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.