Amerikanska regissören Philips är på plats i Jönköping

Nu inleds receptionerna för Ankomsten som har premiär på Jönköpings Teater den 23 september. Den amerikanska regissören Thaddeus Philips är på plats i Jönköping tillsammans med ensemblen, Christian Arin, Nanny Nilsson, Martyna Lisowska och Sam Rigi.

Ankomsten är en gränsöverskridande föreställning baserad på Shaun Tans berömda och bilderbok, helt utan text, om en man som lämnar sin familj för att söka lyckan i ett främmande land. Han kommer till en plats där ingen förstår vad han säger, en plats där alla han möter och allt han ser är annorlunda. En angelägen historia som inte lämnar någon oberörd. Och som ger var och en i publiken känslan av att vara den som anländer.

– Vi har försökt att ta perspektivet av en person som just har flutit i land på en främmande plats, där rösterna inte betyder något och där skyltarna går att förstå. Ett land där lagar, smaker, seder måste upptäcks och förstås, säger Thaddeus Philips.

Då orden är färre kommer andra uttryck att ta större plats. Scenograf Lars Jansson har bland annat skapat svävande scenografi och på Centre of Puppetry Arts i Atlanta i USA tillverkas dockor till föreställningen. Tilläggas kan att centret startades av Jim Henson som invigde det tillsammans med en av sina mest kända dockor, Grodan Kermit.

Thaddeus Philips är välkänd för att ha regisserat flera off- Broadwayföreställningar och även som scenograf och skådespelare inom tv- och film. På hans CV finns kända produktioner som

17 Border Crossings, Flamingo/Winnebago & Lost Soles och The Amazing Spiderman 2.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.