Sissel Kyrkjebø uppträder på Konserthuset

I höst beger sig Sissel Kyrkjebø ut på stor Sverigeturné. Ikväll kommer ett första smakprov i TV4s ”Lotta på Liseberg”!

Totalt besöker Sissel Kyrkjebø konserthus ”Songs Of Love” 13 orter runt om i landet med premiär i Karlstad, CCC den 14 oktober och final i Linköping, Konsert & Kongress den 30 oktober.

Efter flera succéår med decemberkonserter har Sissel i år bestämt sig för att sätta upp en ny höstturné runt om i landets konserthus under oktober månad.

Denna gång har Sissel med sig en kvartett musiker i världsklass och hon vill komma publiken än närmare då hon bjuder in publiken på en 30-tals inspirerad jazz, pop, soul resa toppat med en delikat touch av Skandinaviska toner. Something old, Something new, Something borrowed, Something blue…

15/10 Jönköping, Konserthuset

fakta

Fakta om Sissel Kyrkjebø Det hela startade 1986 när Sissel uppträdde i pausen på Eurovision Song Contest i Grieghallen i Bergen. Alla som såg programmet minns pausinslaget som tävlingens absoluta höjdpunkt. En strålande och befriande naturlig artist med en fantastisk röst som vann allas hjärtan. Samma år blev hennes debutalbum utgivet -Sissel kårad till “Årets namn” av tidningen VG och fick pris som ”Årets artist”. 20 år senare, under ”Spelleman 2006” fick Sissel ”Årets hederspris”. Sissel har totalt gett ut 15 egne album og 17 album sammen med andre artister.

Internationellt är Sissel mest känd för att ha sjungit OS-hymnen under OS i Lillehammer 1994, för julkonserterna med Placido Domingo och José Carreras samt för att ha medverkat i ”soundtrack” till filmen Titanic. Musiken från den filmen har sålt i 30 miljoner exemplar. Och vem skulle kunna glömma Sissels klockrena stämma i Warren G´s ”Prince Igor”?

Sissel var gästartist när The Mormon Choir, en kör som har hela 360 röster, gjorde en DVD och CD-inspelning under sin berömda julkonsert i Salt Lake City år 2006. Titeln är ”Spirit of the Season” och det albumet låg etta på ”Billboard Classical Chart” i hela nio veckor – en formidabel placering!

Dessutom har man i USA gett ut både en DVD och en CD från en konsert i Röros kyrka i mars 2007 ”Northern Lights” där José Carreras gästade Sissel. Denna konsert sändes i PBS (Public Broadcasting System) tv-stationer över hela USA i november och december 2007 och har resulterat i två USA turnéer under våren 2008. 2014 konsert ”Christmas in Moscow” med Jose Carreras, Placido Domingo och Sissel släpper Den 27 april i år står Sissel på scnene i Royal Albert Hall London, och sjunger på världspremiären av Titanic Live med London Filharmonik Orchestra och kör under musikalsk ledning av James Horner. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.