Mikaela Simonsson släpper ny EP

Artisten och låtskrivare Mikaela Simonsson är aktuell med sin tredje inspelning. På lördag har hon realesekonsert för nya EP:n Silverlinings.

På lördag den 27 augusti kl. 19.00 har Mikaela Simonsson, 27 år, releasekonsert för sin tredje inspelning Silverlinings. Mikaela är en driven egenföretagare sedan 3,5 år tillbaka, som brinner för musiken. När hon inte själv skapar musik uppträder hon i kyrkor, på restauranger eller på caféer. Den aktuella releasekonserten kommer att bli en intim tillställning med endast de närmaste på plats, men hela spelningen ska livestreamas på Mikaelas Youtube-konto.

Pop, sing and songwriter och country
Mikaela står för grundstommen i alla 6 låtar i den nya EP:n. Musiken beskriver hon som en blandning av pop, sing and songwriter och country.

– Men det är alltid svårt att sätta en genrer på sig själv, säger Mikaela.

Silverlinings innehåller allt från de där avskalade sångerna till låtar med fullt band och ös.

– Titeln Silverlinings kommer från det engelska ordspråket ”every cloud has a silver lining” som betyder ”inget ont som inte har något gott med sig”.

Kreativ ådra i familjen
För ett par veckor sedan släppte Mikaela även sin allra första musikvideo till singeln Alive and free. Inspirationen till sina alster finner hon främst i människor i sin närhet. Hon identifierar sig gärna med musiker som har båda fötterna på jorden.

Mikaela beskriver att hon kommer från en familj med en kreativ ådra som tagit sig i uttryck på flera olika sätt. I Mikaelas fall är det musiken som fått den ledande rollen och nu hoppas hon kunna nå ut till så många som möjligt med sina verk.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.