Höstpremiär på Jolie Live

Hösten är fullbokad på stadens nya musikscen, Jolie Live. Här dyker gamla rävar som Crut, Micke Lilja, Skyfall och Tre Små Grisar upp tillsammans med yngre stjärnor som Jake Steelglove, Harvest och Catalina Blue och sprider sin musik för alla som vill lyssna och liva upp lördagarna en aning.

– Vi körde på försök två gånger i våras och fick ett fantastiskt gensvar från både publik och musiker. Lokalen satt som en sportkeps och idén med att köra det lite matinéaktigt på lördagarna verkade passa de flesta. Så det var bara att se till att det blir en bra höst också. Det roligaste var att alla vi frågade om de ville komma och spela sa ja direkt utan att tveka. Det visar att det finns ett behov av en scen där man kan framföra sin egen musik och sina egna låtar.

Hösten inleds med Standard Selection Blues Band
Vid höstpremiären den 10 september är det Standard Selection Blues Band som står på scenen. Mannen bakom det bandet är Mullsjös egen musikmogul, Anders Nilsson, som skriver blues & countrylåtar till Standard Selection-bandet som avkoppling när han inte är upptagen med sitt mer avancerade musikprojekt – Starlight Brigade. 

På de två CD som hittills blivit resultatet av Anders kärlek till blues- och countrymusiken har han samlat massor av Jönköpingsmusiker och flera av dem är även med på lördagskvällen den 10:e. Håkan Sandberg på trummor, Micke Svenningsson på bas, Steffe Valfridsson på munspel och Anders själv tillsammans med Staffan Hagberg på gitarrer bildar grundkompet bakom sångare som Simon Longshanks och Micael Lilja. Och förmodligen några gästsångare till. En kväll med rötterna i den musik som i sig är rötterna till all musik.

Senare i höst blir det The Nästan Crut, det vill säga lokalhjältarna Crut, som kvällen till ära spelar låtar som inte är Crut-låtar – bara en sådan sak. Jake Steelglove, som frontade Doug Seeger nyligen, tremannabandet Harvest, som ser till att bluesen lever vidare, de skönsjungande Catalina Blue, releaseparty för Peter Högklints nya CD, Johan Häll med sitt Skyfall och Micael Lilja. Och så blir det Bacchi Lyra Memorial en kväll i november, en återblick till den klassiska visklubben som huserade i Mäster Gudmunds Källare på 70- och 80-talet. Värd för den kvällen är naturligtvis Göran Hallkvist och han kommer se till att både Tre Små Grisar och tjejerna i Evialla får lufta sina strupar.

Arrangörer är Lellelörda och tiderna är varannan lördag mellan 17 och 21.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.