Idol-Sandra: Så var det att möta juryn

Musiken har alltid varit Sandra Heidaris största passion och i år hade hon äntligen åldern inne för att söka till artisttävlingen Idol. Med sin pojkvän, syster och några vänner som stöd tog hon sig till audition i Göteborg för att med sin egna version av Shawn Mendez låt ”Stitches” övertyga juryn om att hon var värd en guldbiljett.

Van vid att stå på scen
Sandra är uppvuxen i en musikfamilj och är van vid att stå på scenen. Förutom att sjunga på skolavslutningar har hon uppträtt på Jönköpingsfesten och kammat hem förstaplatsen i musiktävlingen Minimello. När hon inte sysslar med musik läser hon hantverksprogrammet Stylist på Plusgymnasiet i Jönköping.

Inte nervös
Att gå vidare i Idol har alltid varit en stor dröm för Sandra. När hon skulle möta Idoljuryn, som i år består av hitmakaren Fredrik Kempe, stjärnproducenten Quincy och internationella pr-geniet Nikki Amini var hon, till skillnad från vad de flesta skulle vara, inte speciellt nervös. ”Du ser ut som en stjärna” var den första kommentaren hon fick när hon klev in i juryrummet.

– Jag såg rädd ut i tv:n, men jag var inte så nervös. Däremot var det en ovan situation, berättar Sandra. Det var coolt att få träffa juryn. Framför allt Nikki som har jobbat med Rihanna som är en av mina största förebilder.

Sandra Heidari har skrivit mycket egen musik och hennes mål med artisteriet är att bli en blandning av förebilderna Rihanna och Beyonce. Att få skriva sin egen musik är en viktig faktor för henne.

– Min musik ska vara jag, annars blir det inte äkta. Drömmen är att bli lika framgångsrik som Rihanna och Beyonce och på så sätt få en så stor påverkan på världen. Jag skriver alltid musik med budskap och jag vill kunna nå ut till så många som möjligt.

Idolaudition slutade med två ja från jurymedlemmarna Nikki och Quincy, vilket räckte för att gå vidare i tävlingen.

Hur kändes det att få ett nej av Fredrik Kempe?

– Jag blev inte ledsen. Det var viktigast för mig var att få ett ja från de andra.

Vad har du för tips till andra som vill söka till Idol kommande år?

– Entrén är viktig. Man ska vara sig själv fast samtidigt ha något som sticker ut. Idol är en artisttävling så det är inte bara rösten som räknas. Jag hade till exempel rastaflätor när jag sökte i våras.

Vad händer i höst?

– Jag vet ju hur det går i slutaudition. Men för alla andra återstår det att se. 

– Jag har även släppt min egenskrivna låt ”Now I know” på Youtube.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.