Rekordstort intresse för Klimatveckan

– Vi har redan över 750 anmälda deltagare. Det är nästan dubbelt så många besökare som förra året, säger Andreas Olsson, ordförande i klimatveckans styrgrupp tillika energi- och klimatstrateg på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Klimatveckan är en av flera viktiga mötesplatser som är öppen för alla. Intresset och engagemanget har succesivt ökat sedan Klimatrådet år 2014 etablerade Klimatveckan. Syftet är att bidra till att uppnå Klimatrådets vision – Plusenergilän senast 2050. Detta genom att sprida kunskap, inspirera samt skapa och lyfta fram möjligheter.

– Framgångsfaktorer är bland annat bredare perspektiv i styrgruppen, bättre styrning och struktur samt ett väl genomarbetat program för hela Klimatveckan. Att vi har förmånen att avsluta Klimatveckan, med fullsatt parkett på Spira på många sätt enastående och ett viktigt avstamp för det fortsatta och förstärka det pågående klimatarbetet, förklarar Andreas Olsson.

– Vi är jätteglada över att så många vill ta del av möjligheterna som ett aktivt och framsynt hållbarhetsarbete för med sig. Klimatfrågan står idag högt på agendan i alla organisationer i länet, det vet vi genom rådets arbete. Det vi behöver rikta allt större fokus på är att kursändringen sker i tillräcklig hög takt, omfattning och med full hållbarhet i sikte, säger Andreas Olsson.

Han tipsar också dem som inte fick plats på årets Klimatkonferens om att det fortfarande går att anmäla sig till Klimatkvällen med Christer Fuglesang.

– Då kommer vi lyssna till Fuglesang och därefter dela ut årets Klimatpris. Även det arrangemanget är gratis och öppet för alla, men det gäller att anmäla sig i tid eftersom platserna håller på att ta slut även där, säger Andreas Olsson.

Du kan läsa mer om Klimatkvällen och Klimatkonferensen på Klimatrådets hemsida.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.