”Att höra sig själv på radio känns helt overkligt”

– Att få chansen att tävla in på Svensktoppen är helt galet och så fantastiskt kul. Jag ser med spänning fram emot den 9:e oktober, säger Noomi.

Noomi Torstensson befinner sig i Houston när vi får kontakt med henne. Hon har precis anlänt för att spela in nytt material som planeras släppas inom kort. Noomi är född och uppvuxen i Malmbäck i Småland, men i dag ser hon både Sverige och USA som sina hem.

– Redan som liten var det bästa jag visste att få följa med pappa ut ibland när han var ute och spelade. Musiken tog mig till USA där jag bodde i sammanlagt 3 år och spelade in lite musik, undervisade i låtskrivande och var ute på turné. I USA har jag haft min bas i Houston.

Ett sätt att kommunicera

Musiken har alltid varit en trygghet för Noomi. Hon berättar att den är ett sätt för henne att kommunicera.

– Jag har aldrig varit vidare bra på att uttrycka mina känslor, så musiken har blivit mitt sätt att kommunicera.

Låten Intoxicated är skriven av Mikael Kullén från Jönköping och Magnus Hydén från Göteborg. Texten handlar om en relation där man är väldigt beroende av någon. Allt man vill är att vara där samtidigt som det kanske inte är bra för en själv.

Hur är det att höra sin egen låt spelas på radio?

– Att höra sig själv på radio känns helt overkligt. Så fantastiskt kul.

Vad har du fått för reaktioner efter vinsten?

– Folk har varit superstöttande och otroligt glada för min skull. Telefonen har gått non stopp, men det är hur kul som helst. Jag är så tacksam. Så kul att så många står bakom och tror på låten.

Vad händer i höst?

– Jag kom precis idag här till USA där jag ska spela in lite nytt material som kommer släppas inom kort förhoppningsvis. Sedan jobbar jag på lite ny musik med låtskrivarna till Intoxicated. Jag kommer även komma ut en musikvideo till Intoxicated vilket kommer bli helgrymt. Så det är fullt ös, men så kul.

Fika på kex och cykla

När Noomi inte sysslar med musiken arbetar hon som handläggare för ensamkommande på Migrationsverket. Hon berättar även att hon, förutom musiken, älskar att fika på framförallt kex och gärna cyklar.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.