Klassiska Jönköpingsbandet Narnia gör storstilad comeback

På fredagen lanserar det klassiska Jönköpingsbandet Narnia sitt nya självbetitlade album. Sångaren Christian Liljegren är övertygad om att det här blir en storslagen comeback.
   – Många band gör comebackplattor, men det låter trött. Men vi bestämde att det här ska vara det bästa Narnia-albumet ever. Och det är det.

Det är nu 20 år sedan det kristna metalbandet Narnia bildades i Jönköping. Nu gör bandet comeback med ett nytt självbetitlat album. Bandets grundare och sångare Christian Liljegren berättar att bandet, vars medlemmar i dag är utspridda över landet, är i bättre form än någonsin.

– Jag skäms inte för att säga det: vi är ett utav världens bästa melodiska metalband. Det är inget snack om det, säger Liljegren.

På fredagen släppte bandet även den tredje singeln ”I Still Believe” från det nya albumet. Låten markerar bandets kristna tro som funnits med sedan starten. På de tidiga plattorna fanns många referenser till Berättelsen om Narnia av C.S. Lewis, som är bandets ursprungliga inspiration.

– Det här började gro i mig, det här spännande bildspråket mellan det goda och det onda ur ett kristet perspektiv, säger Liljegren.

För ett tiotal år sedan började storföretaget Disney bråka med bandet i samband med att bolagets Narnia-filmer släpptes. Efter en juridisk tvist beslutades att bandet fick fortsätta kalla sig Narnia, men det fick inte längre ha med lejonet Aslan på sina skivomslag.

Hyllats internationellt

Nästa vecka kommer bandet till Jönköping och startar sin Sverigeturné med en spelning på Sofiehof. Framöver inleds också en lång världsturné. Liljegren berättar att det nya albumet mottagits positivt runt om i världen och hyllats i en rad skivrecensioner.

– Många band gör comebackplattor, men det låter trött. Men vi bestämde att det här ska vara det bästa Narnia-albumet ever. Och det är det.

fakta

Narnia bildades 1996 i Jönköping av gitarristen Carl-Johan Grimmark och sångaren Christian Liljegren.

Narnia 2016:
Christian Liljegren: Sång
CJ Grimmark: Gitarr, keyboards & bakgrundssång
Andreas ”Habo” Johansson: Trummor
Martin Härenstam: Keyboards
Andreas Passmark: Bas

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.