Ny satsning tar dig tillbaka till 20-talets flärd och champagne

När man kliver ner i källaren på Sofiehof är det som att färdas tillbaka till 20-talets dagar av flärd och champagne. Ikväll bjuder Sofiehof in till en VIP-kväll som en start på deras nya satsningen Gatsbynights.  

– Sedan vi öppnade upp källaren för våra gäster för tre år sedan har vi känt att den inte har nåt sin fulla potential och vi har diskutera vad vi ska göra med den. Vi kom på att vi skulle arrangera en temafest och har haft flera olika förslag, men Gatsby-temat kändes givet med tanke på känslan i lokalerna, säger Henrik Måhlberg, platschef på Hotel Savoy och Sofiehof kök- & bar.

Smoking, fjädrar och mörkröda läppar

För att få ihop ett så bra resultat som möjligt har man tagit hjälp av producenten Tina Gardestrand som har ett gediget trackrecord av att jobba med event, stora artister och scenproduktion. Koncepten för kvällen är att erbjuda en helhetsupplevelse som inkluderar gästerna. Kvällens dresscode är därför 1920-tal.

– Modet på 20-talet var ju helt fantastiskt. Det var smoking och fluga, eller tweedkostym, tweedväst och en klassisk gubbkeps, säger Henrik.

– Tjejerna klädde sig i fjädrar, långa paljettklänningar, handskar, pärlor och mörkröda läppar, fyller Julia Engqvist, restaurangchef på Sofiehof, i.

Karl Martindahl på scen

Under kvällen kommer Karl Martindahl och hans band The Retro Experience att bjuda på en resa genom rocken och popens historia. Karl Martindahl har ett nytt handplockat kompband, The Retro Experience, vilka har ett sound som tar avstamp i 50-60- och 70-talet, men också har en fot i framtiden. Dessutom väntar en hel del överraskningar för kvällens VIP-gäster i form av olika uppträdanden.

– Det blir teater och dans, mer vill vi inte avslöja, säger Julia.

– Förväntningarna är att alla ska få en oförglömlig kväll, säger Henrik.

Framöver är tanken att företag, firmafesten och större sällskap ska kunna boka in sig på Gatsbynights. Henrik Måhlberg avslöjar även planer på en Nyårsfest under samma tema.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.