Därför går HV71:s J20-lag som tåget

Alla vill vinna på elitnivå. Vi pratar om prestationer som föder resultat och där ungdomarna drömmer om att en gång nå A-laget.
HV71 har öppnat SHL-säsongen starkt och ungdomarna i J20 visar att de också vill vara med i något som kan bli en framgångssaga i år.

”Trycka på jämnheten”
Fem matcher utan förlust och en målskörd som gör att J20 nu leder tabellen har gjort att vi nu kan öppna ögonen för kidsen i HV.
Grabbarna har jobbat på hela sommaren och stampat högt under hela försäsongen.
– Vi jobbar och pratar om att vara jämna och hålla en hög prestation vid varje övning och byte, berättar tränaren Jonas Holmström.
Men att hålla en hög prestationsnivå och få den jämn under en hel säsong, är inte en självklarhet.
– Vi kommer att fortsätta att trycka på jämnheten och att vi behöver prestera varje gång vi gör något, säger tränaren och fortsätter:
– Vi vill lyfta fram träningskulturen i klubben och i laget.

Få kompisen att lyckas
Ungdomarnas mål är klart. Alla vill till A-laget och platserna är få. Men trots det har HV71:s J20-lag hållit ihop och nu ser de ett gemensamt mål.
För att lyckas behöver kompisen också lyckas.
– Vi förstår att dessa killar har det här som en del i deras karriär. För att lyckas måste deras kamrater också lyckas och det är något vi pratar om. De lyckas individuellt när laget lyckats.
Även om laget går före jaget uppmuntrar ledarstaben att spelarna ska tävla mot varandra.
– Vi pratar om att tävla med varandra, det handlar om att lära sig hantera det, säger Jonas Holmström.

Träningskulturens betydelse
Vad har då skillnaden varit jämfört med tidigare år? Träningskulturen är en bidragande faktor till att laget har lyckats få till de positiva resultaten.
– Skillnaden i år är att laget tränar och kör mer själva. De driver varandra till att träna mycket, även om vi inte har träning.
Det handlar om att inte tillåta de ”mindre bra sakerna”.
– Man ska inte tillåta sig slå en dålig passning, glida på träning, köra ett set mindre än vad man ska göra på gymmet. Fokuset ska vara här och nu, förklarar HV-tränaren.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.