Storseger för Sparks mot Malbas

Wetterbygden tog tag i matchen från början och tog snabbt ledningen. Efter halva perioden tappade de flytet och Malbas kvitterade med fyra minuter kvar av perioden till 10-10. De var så nära Malbas kunde komma, för Sparks låg sedan några poäng före matchen igenom. Efter första perioden stod siffrorna 13-20 till Wetterbygden. Med några minuter kvar av andra tog Wetterbygden ut en lite större ledning och gick ut i halvtidsvila med siffrorna 29-41.

– Det är en sak att leda en match och en sak att känna att man har kontroll på matchen, vilket vi kände att vi inte hade. Det var en väldigt rivig match och vi föll ner i Malbas tempo, säger Wetterbygdens tränare Francisco Barrios Pinto.

Efter halvtidsvilan fortsatte Wetterbygden ändå att ha en flerpoängsledning. Tredje perioden slutade sedan 43-46. Efter det drog poängen iväg och matchen slutade med storseger för Wetterbygden med siffrorna 48-84.

-Det var rycket i tredje perioden som ändå gjorde att vi avslutade bra. Jag tycker att Jelena Krsmanovic gör ett jättebra jobb. Framför allt tar hon mycket ansvar och producerar poäng. Även Frida Jern gör ett bra arbete defensivt. Hon är en bra ledare och en väldigt verbal sådan. Jag tycker ändå tjejerna ska vara stolta över att vi vinner. Vi vinner med nästan 40 poäng trots att vi inte är nöjda, säger Barrios Pinto.

Poängplockare, Wetterbygden:  J. Krsmanovic 28, F. Jern 19, A. Dahl 13, A. Jernberg 7, E. Sjökvist 5.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.