Klassiska Jönköping-DJs återförenas för en kväll

Konceptet Dynamite Hits Plus 35 riktar sig, som man hör på namnet, till generationen 35 plus. Fredagskvällen mjukstartar med en afterwork klockan 17.00 och dansgolvet öppnar därefter klockan 19.30.

– Det här är ett unikt koncept som riktar sig till de som är 35 plus. Alla vill inte vara uppe till midnatt för att kunna dansa utan vill dra igång tidigare, säger Michael Coreback.

70-tals koncept – fast en nivå till

Var tredje fredag utlovar duon en färgsprakande show med dans till de största hitsen från 70-, 80- och 90-talet på RED.

– Vi gör det vi gjorde på 70-talet när vi var som mest aktiva, med snack mellan låtarna, involverar publiken och kör lugna låtar varje timme. Fast vi har tagit det en nivå till och klär ut oss till glamrockare, har scendekor och dansar med publiken, säger Michael Coreback.

– Kostymerna brukar funka som en bra icebreaker. Man får alltid en stort smile när man kommer och sätter sig hos folk. Vi minglar och dansar med gästerna under hela kvällen och spelar de låtar som önskas, fyller Tomas Petersson i.

Drev ungdomsdiscot ”Jackie”

Duon lärde känna varandra under mitten av 80-talet då Tomas drev Submarine och Michael hade en nattklubb i Västervik. De började spela åt varandra och gjorde sedan en gemensam satsning i att driva ungdomsdiscon över hela Sverige under namnet ”Jackie”.

Vad är den största skillnaden på att vara DJ nu jämfört med när ni var som mest aktiva?

– Att vara DJ blir ju som alla andra jobb, just bara ett jobb efter ett tag. Men nu känns det riktigt, riktigt roligt igen. Jag tror att vi har lika roligt som publiken, säger Michael Coreback.

– Förr kunde man stå och titta på klockan när man jobbade och tänka ”hur ska jag kunna fylla den sista timmen”. Men nu går tiden alldeles för fort istället, säger Tomas Petersson.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.