OS-profilen vann efter rafflande upplösning

Det var ett intressant startfält med 28 ekipage som red Volkswagen Grand Prix. Grundomgången bjöd på dramatik och flera bommar som låg och gungade i skållorna. På banan stod Henrik Johnsson som ställde listiga och kniviga frågor till ryttarna.

Åtta ekipage som alla var felfria red en winning round. Omhoppningen blev en strid mellan framförallt Peder Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson, tillslut var det Peder Fredricson med H&M Zaloubet som med ett högre tempo tog hem vinsten. På andra plats kom därmed Rolf-Göran Bengtsson med Clarimo Ask och tredje platsen tog Henrik Ankarcrona med Vincero.

– Jag såg hans ritt och jag vet att Roffa är snabb, jag chansade och jag gick på ett språng mindre och det räckte hela vägen fram, berättar Peder Fredricson om hans segerritt i winning round.

Sten Forsborg från Volkswagen personbilar var mycket nöjd med genomförandet på Elmia.

– Vi hade lite fjärilar i magen idag, det har tidigare varit fyra år på flyinge som har varit fantastiska. Och så går det så bra här i Jönköping, killarna i topp tre bjuder på en fantastisk final, säger Sten Forsberg.

Under kvällen delades det ut prissummor för en halv miljon kronor, där vinnaren Peder gick hem med 200 000 kr.

Topp 7
1.Peder Fredricson – H&M Zaloubet
2.Rolf-Göran Bengtsson – Clarimo Ask
3.Henrik Ankarcrona – Vincero
4.Robin Ingvarsson – Hansson WL
5.Evi Bengtsson – La Pasion de Caballo Ulika
6.Alexander Zetterman – Cordalis 8
7.Jacob Hellström – Happy Day Ter Putte

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.