Österängens Konsthall utvald till unik satsning

I projektet “Monument (Österängen)” kommer Österängsborna själva att få skapa skulpturer med utgångspunkt från egna minnen, erfarenheter och upplevelser. Projektet får 200 000 kronor.

– Det här är en viktig satsning, inte bara för oss, utan för hela Österängen och vi är väldigt glada över att ha blivit utvalda, säger konsthallens ordförande Marcus Appelberg i ett pressmeddelande.

Projektet kommer att genomföras tillsammans med konstnären Mattias Åkeson. Han kommer att bjuda in boende i området till en rad workshops där man tillsammans tar fram skissförslag och modeller för hur ett monument skulle kunna se ut.

– Historiskt har vi byggt monument över krig, kungar och katastrofer. Vårt projekt handlar om den vanliga människan – personliga berättelser som blir kollektiva, säger Mattias Åkeson.
Projektet inleds i december 2016 och avslutas i juni 2017 med en stor utomhusutställning på Österängen där några av skisserna kommer att uppföras i fullformat.

– Genom kreativa workshops och en utställning ger Österängens Konsthall invånarna på Österängen möjlighet att delta i frågor som handlar om den konstnärliga utsmyckningen av sin närmiljö. På så vis är projektet ett bra exempel på hur kultur kan skapa oväntade möten på nya platser. Vi är stolta över att stödja Österängens Konsthall i detta arbete, säger Angelica Månsson-Gerde, general manager för PostkodLotteriets Kulturstiftelse.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.