Så här blir Beat Meet-festivalen: ”Tungt och högt tryck”

Det blir en kväll i rockens tecken, med band som Heavy Tiger, Grand Theft Culture och Besserbitch. Största namnet på scen är Göteborgsbandet Freak Kitchen.

Angelica Liv, producent för årets BeatMeet är riktigt nöjd med årets lineup.

– Det blir tunga och etablerade band på Sofiehof Underjord. Mellan huvudakterna spelar band i akustisk uppsättning i Sofiehofs restaurangdel. På Loungescen ser vi de lokala banden Crow Country Outlaw, Catalina Blue och Milia. Det blir även akustisk poprock från skånska Stories from Gem, samt The Mei från Skövde.

För den som har ett större intresse för musik, och inte nöjer sig med att bara lyssna på band, står Sofiehofs dörrar öppna även under dagen. Då som BeatMeet Konferens.

– Linnea Södahl, som skrivit Zara Larssons megahit Lush Life, kommer hålla en föreläsning om låtskrivande. Vill man uppnå 500 miljoner streams på Spotify får man inte missa detta! säger Angelica.

Freak Kitchens frontfigur Ia Eklundh kommer värma upp fingrarna genom att hålla en gitarrclinic på konferensen. Ett panelsamtal står också på schemat. Medlemmar från bland annat Partiet, Her Bright Skies och Heavy Tiger kommer prata om sina erfarenheter av turnélivet, och dela med sig av sina bästa tips om hur man som band sätter ihop en lyckad europaturné.

– Konferensen har fritt inträde, men det är först till kvarn som gäller då platserna är begränsade. Vi förväntar oss högt tryck! säger Angelica.

BeatMeet Festival & Konferens arrangeras av Studieförbundet Bilda, i samarbete med Jönköpings Kommun och Region Jönköpings Län.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.