Så här blir Jul på Tändsticksområdet

– Det är inte bara en traditionell julmarknad utan det finns en mängd aktiviteter som passar både stora och små. Alltihop med den unika historiska miljön som inramning, berättar Tor Olsson, belysningsplanerare på Stadsbyggnadskontoret.

Lise och Gertrud sjunger in julen
Den berömda duon Lise och Gertrud besöker Jul på Tändsticksområdet för två utomhuskonserter kl. 13.00 och 17.00. Lise och Gertrud som bland annat har uppträtt på Nobelfesten och Allsång på Skansen turnerar under december månad i Sverige med sin konsert Nu är det jul igen.

– Julklassiker i helt ny kostym, där de gör egna tolkningar av kända jullåtar med cello och piano. Mellan spelningarna framträder Kulturskolans elever.

Fullt med aktiviteter
Butiker, restauranger, gallerier och andra verksamheter kommer att ha öppet med erbjudanden. Tomten kommer att vara där och på Tändstickstorget blir det julmarknad med konst, konsthantverk och mycket annat. Det dyker upp dansgrupper kommer att dyka upp och dessutom blir det dans runt granen. På området kommer personer utklädda till berömda filmkaraktär att gå omkring. För de mindre erbjuder Kulturskolan pyssel och fika samt att Retoy arrangerar leksaksbyte.

– Dessutom kommer vi bjuda på olika överraskningar på området, vad det kan vara får ni se då, säger Tor Olsson avslutningsvis.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.