Spännande nystart för Jönköpings egna popduo

Jönköpingsbandet Dot SE har gått från kvartett till duo och därmed bytt namn till Next Phase. Bandmedlemmarna Adam Lundgren och Samuel Danielsson är nu högaktuella med en ny singel. 

Den Jönköpingsbördiga duon Adam Lundgren och Samuel Danielsson är närmast kända som två av medlemmarna i banden One2Five och Dot SE. Den 20 november släppte killarna sin nya singel ”Can I keep you?” under det nya namnet Next Phase.

Att vara kär på hösten

Killarna beskriver sin musik som renodlad pop, blandat med urban musik och Rnb. Den nysläppta singeln beskrivs som en höstig, Ed Sheeran-inspirerad låt som handlar om hur fantastiskt det är att vara kär på just hösten – när löven ändrar färg, när vädret tvingar en att vara inomhus och man får vara nära den som man håller på att falla för.

Låten kom till av en slump

Låten kom till när Samuel satt och spelade på sin gitarr utan någon som helst tanke på vad han spelade och helt plötsligt hörde killarna något i plinkandet som de beskriver som fantastiskt.

– Det är den slingan som hörs i introt. Hela låten, handlingen och arrangemanget skapades utifrån den introslingan. Vi har gjort precis allt själva, skrivit, spelat in, producerat och mastrat, säger Adam Lundgren.

Möttes i TV-programmet Xfactor

Det ursprungliga bandet bestod av fem medlemmar, varav fyra lärde känna varandra i TV-programmet Xfactor. Samtliga åkte ut ur programmet och ett gäng revanschsugna killar bildade då bandet One2Five. Bandet släppte sin första cover på Youtube i maj 2012 och nådde inom två veckor 100 000 visningar, vilket inte kan sammanfattas med andra ord än succé.

– Kort därefter blev vi kontaktade av media, radio och TV-program som ville intervjua oss, och karusellen var igång. Framgång på framgång resulterade i att högprofilerade personer i Los Angeles absoluta elit inom musikbranschen fick upp ögonen för bandet och snart flögs vi till LA för att påbörja arbetet med att bli signade av skivbolag, säger Adam.

Tillbaka på ruta ett

Men många löften bröts och snart var killarna tillbaka på ruta ett. Bandet döpte då om sig till Dot SE och fortsatte satsningen på Youtube. Under årens lopp har bandet minskat i då flera medlemmar valt att hoppa av och satsa på solokarriärer. 

När det slutligen bara var Adam och Samuel kvar beslöt de sig för att satsa på en nystart.

Hur kommer det sig att ni lämnar Dot SE bakom er och satsar på en duo?

– Det är av två anledningar, den ena är juridisk, den andra är att vi kände att vi behövde en nystart, vilket också är det namnet antyder på. Att vi är redo för nästa fas, dels i livet men också musikaliskt. Vi har utvecklats otroligt mycket under de här åren och lärt oss hur musikbranschen funkar, något vi inte hade en aning om för fyra år sedan när vi bildade One2Five.

Blandar originallåtar med covers

Nu satsar duon fullt ut på det nya bandet Next Phase och killarna har redan ett flertal originallåtar som kommer att släppas kontinuerligt.

– Men vi kommer inte sluta göra covers på välkända låtar och släppa på Youtube. Covers är ett oerhört bra sätt att ge folk en chans att få upp ögonen för oss.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.