Här kommer näringslivet ta plats

Som regionalchef på Svenskt Näringsliv befinner hon sig i ständig kontakt med företagare, både unga och gamla, och är ständigt uppdaterad med frågor kring allt som rör näringslivet.

– Jag har fokus på företagsklimatet, både lokalt och nationellt, vad företagen behöver för att må väl och utvecklas, säger Anna Gillek Dahlström.

Att hon skulle arbeta med just näringslivsfrågor har inte alltid varit självklart.

– Efter att jag hade läst treårigt ekonomiskt gymnasieprogram, så började jag jobba inom långvården ett par år. Sedan ville jag plugga vidare, berättar hon.

Hon utbildade sig till civilekonom och har sedan sin examen arbetat med inriktning mot företagande och näringslivsfrågor. Bland annat har hon arbetat som regionchef på Ung Företagsamhet innan den nuvarande posten.

I krönikorna på JKPG Blogg, så kommer hon att ta upp aktuella ämnen som hon stöter på i sitt arbetsliv. Det kan, berättar hon, handla om skatteregler, möten med företagare och vardagliga händelser. 

– Jag tänker att de även blir ett sätt för mig att stanna upp och tänka efter vad jag gör. Ibland är det lätt att springa fort.

Hennes förhoppning är även att bygga broar. Hon vill lyfta debatten och visa att företagarna är viktiga för att bygga landets välfärd med skola, vård och omsorg.

– Jag vill skapa större förståelse för att näringslivet är viktigt för hela samhället.

Även om hennes krönikor främst kommer att handla om hennes arbetsliv, så kanske hon även bjuder på något annat också.

– Det kan hända att någon hundbild kommer med någon gång.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.