Lokal musikduo signar med skivbolagsjätte

Jönköpingsduons samarbete King CAAN började så sent som i maj i år och sedan dess har deras karriär gått i raketfart.

– Vi har aldrig haft någon plan B utan vi har alltid sagt att vi ska slå igenom med vår musik någon gång. Men att det skulle hända redan i år hade vi aldrig trott. Vi är så jävla stolta, säger Alexander Cederquist Svensson.

Han berättar att han fick sin första gitarr som 11-åring men musiklektionerna blev kortvariga då han föredrog att experimentera med musiken på egen hand.

– Arvid har en mer skolad bakgrund i musiken än mig och står för den stabila grunden, medan jag kan tillföra den där extra kryddan. Det är det som gör vårt samarbete så bra.

”Ibland skäms man nästan”

Stenhårt arbete och ett bra musiköra för att ta fram idéer beskrivs som framgångsreceptet i duons karriärsresa så här långt.

– Ibland skäms man nästan när man tänker på att en del aldrig ens får en chans. Men det handlar inte bara om tur i vårt fall utan vi har arbetat otroligt mycket. Jag och Arvid har en väldigt bra arbetsmoral och planerar inför varje vecka.

Max Martin som förebild

En av duons stora förebilder inom musikbranschen är Max Martin. Framför allt är det musikproducentens tänkt kring musik och samarbeten som duon inspireras av.

Framtidsutsikterna är klara.

– Vi ska stå på de största scenerna. Det finns inget som kan stoppa oss.

Vad händer nu närmast?

– Vi har sjukt mycket på gång, men det är fortfarande ganska mycket hysch hysch kring allt. Men jag kan säga att vi kommer släppa vår första låt via Linc Music i början av 2017.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.