Semmelhysterin tar över Sverige – här är de galnaste bakverken

Den här veckan har den nya prinsess-semlan skapat mängder av reaktioner i sociala medier. Men det är bara en i raden av nya varianter på det klassiska bakverket.

Här är några andra semlor som väckt uppmärksamhet de senaste åren:

Semmelwraps

Uppfanns av VM-konditorn Mattias Ljungberg. En kombination mellan en semla och en wrap som är tänkt att ätas på stående fot.

Lussesemla

Hälften lussekatt och hälften semla, helt enkelt. Innehållet är detsamma som i en vanlig semla, fast med saffransdeg i stället.

Prinsess-semla

Den senaste i raden av innovationer på området, skapad av Markus Ekelund från Nässjö. Grunden är en vanlig semla som klätts i marsipan. Dessutom innehåller den lite hallonsylt, som i en prinsesstårta.

Semoothie

En semla som mixats med varm mjölk och pudrats med kanel. Även här är det Markus Ekelund på Thimons konditori som ligger bakom verket.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.