Här är veckans största Jönköpingsnyheter

På måndagen stod det klart att 58-årige Rony Forsberg tar över som vd för Jönköping Airport efter Sten Norinder. Han tillträder sin post den 3 april.

Sammanlagt 150 personer får lämna sina anställningar när Elgigantens kundtjänst stänger sin verksamhet i Jönköping.

– Nedbemanningen kommer att ske successivt med start från mars, sade Jessica Wallin, kommunikationsansvarig på Elgiganten, till Jaffärer på tisdagen.

I början av veckan var det stort polispådrag när ett föremål exploderade i matsalen på Bäckadalsgymnasiet. Flera elever fick smärta i öronen, men ingen blev allvarligt skadad.

På tisdagen kunde Jaffärer avslöja att Jönköping får en ny sushikrog. Restaurangen Tokyo18 öppnar i Honeycombs tidigare lokaler på Atollen.

Samtidigt står det klart att Sushi Latino på Väster läggs ned, en nyhet Jmini och Jaffärer var först med. På onsdagen kunde Jaffärer också avslöja att det i stället blir en hamburgerbar i lokalerna på Klostergatan.

På torsdagen stod det klart att Elna Svenle, chef på Vandalorum, utses till Årets smålänning 2016. Hon är den 29:e personen i ordningen som föräras med utmärkelsen.

Både torsdagen och fredagen präglades i övrigt starkt av kommunfullmäktiges beslut om att bygga en ny arena på Jordbrovallen och den efterföljande debatten.

På torsdagskvällen samlades 250 personer på Harrys för en inspirationskväll med Laila Bagge och Per Holknekt. Se alla bilder från tillställningen här.

Även under helgen hamnade Harrys på olika sätt i centrum. På fredagen arrangerades den sjunde upplagan av Jönköpings coverfestival. Här kan du se ett stort bildspel från kvällen.

Natten mellan lördag och söndag uppstod kalabalik på nattklubben när sprinklersystemet utlöstes. Ingen person ska ha kommit till skada, men ett flertal ytterkläder uppges ha blivit förstörda.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.