Så blir årets största festhelg i Jönköping

– Det är då vi har mest besökare. Marknaden är unik, butikerna flyttar ut och många marknadsknallar kommer till Jönköping city. Samtidigt försöker vi hitta andra inslag som passar in under marknadshelgen, säger Simon Staflund, eventkoordinator på Jönköping City AB.

Ett tungt inslag är Jönköpings största After Work, som arrangeras av FC Gruppen, som är utanför Restaurang Guvernören.

– Vi brukar ha runt 1000 biljetter och dessa släpps i mitten av april, säger Håkan Axelsson på FC Gruppen.

Redan nu är det klart vilka artister som kommer att uppträda.

– Först blir det Matilda Jonsson, en trubadur, sedan MACK 5 med Markus Kvick i spetsen och sedan avslutar bandet nolltresex kvällen, säger William Axelsson på FC Gruppen.

Det kommer också att bli en discjockey och på en inomhusscen i Guvernören kommer det bli en del lokala artister som spelar lugnare musik.

På lördagen kommer det att bli en stor nyhet under namnet ”Smaka på Småland”.

– Det kommer bli en kombination av skörde- och matmarknad med lokala aktörer som genomförs ihop med Hushållningssällskapet, där det också ska bli någon form av mattävling, säger Simon Staflund.

I övrigt är det klart att det kommer bli en båttävling på lördagen, Vikingakappen, som förra året på norra Munksjön. Kultur och Fritid kommer liksom 2016 att hålla en streetfest på Lillsjöplan vid Atollen med bland annat mycket dans.

– Programmet på hotellplan på fredagen är inte riktigt klart, men vi funderar på att ha någon slags barn– och familjeunderhållning på dagtid och musikquiz för vuxna under kvällstid, säger Simon Staflund.

En annan traditionsenlig grej som kommer hända är den stora MC-kortegen under fredagen. Dessutom kommer som vanligt Axels Tivoli att hålla till på hamnplan.

Barnkaruseller och hoppborgar finns i Rådhusparken och det kommer också att finnas möjlighet för de som vill att ponnyrida. Jönköpings Marknad är en föraning till sommaren, men det kommer också en höst och liksom de senaste 15 åren blir det då en ny After Work vid Guvernören.

– Den blir fredag 25 augusti och är som en kick off för hösten för de flesta som börjat jobba, säger Håkan Axelsson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.