After Dark This is it – minnesvärt bokslut

Den är en otroligt proffsigt genomtänkt och utförd show, där kläd och scenbyten sker så snabbt att inte ens Joe Labero skulle hänga med. Men här finns också mycket buskis som Christers gamla nummer om städerskan som fastnar med foten i skurhinken och det knarrande golvet, fjäderboorna som får eget liv och drar och stryper sina bärarinnor.

Publiken får här möta popikoner som Lady Gaga, Beyoncé, Madonna, Kate Perry med flera. Christer ser vi som Lill Lindfors, och självklart också då hon/han tappar kjolen, Diana Ross, Liza Minelli och som Eartha Kitt åmande sig i kroppsstrumpa i ett läckert nummer, kvällens bästa solonummer. Det är mycket Christer Lindarw och helt naturligt, det var han och Lasse Flinkman som startade det hela 1976 på David Bagares Gata 4 och de båda har betytt mycket, ja allt för den svenska dragshowen. Ett nummer visar också den tiden och vilka kändisar som kom dit. Christer berättar att han sydde sina första byxor av en gardin.

Han berättar också känslosamt att han saknar Lasse Flinkman, som gick bort 2016 och han hyllar honom stort i showen och sjunger också en sista duett med Lasse med hjälp av proffsigt klippta projektioner och inspelningar på en stor skärm. På den skärmen rullar också bilder från de 40 åren och även på tidigare After Dark-medarbetare i ett nummer där Christer hyllar dem i en sång ”Will you still love me tomorrow” med svensk text.

Här finns också något nytt, ett collage av nummer där artister sjungit in nya texter och driver med sig själva, Malena Ernman, Christer Sjögren, Nanne Grönvall, Caroline av Ugglas allt snyggt packeterat. Vi fick också vara med och se hur det går till i klädbyten och man får en skymt av hur mycket som krävs av planering och personal för att det skall fungera. Det krävs en enorm apparat för att få allt att gå i lås och i lås går det.

En glittrande proffsig show, den bästa jag sett genom åren och allt avslutas med en glittrande Christer Lindarw sjungande en känslosam ”This is my life” där han sedan sliter avsig det glittriga och står där i jeans och bar överkropp. En show med mycket kvinnlig fägring på scen, men genomförd av bara grabbar. Grabbarna kommer in på scen och sjunger tillsammans med publiken ”This is It” en låt som följt After Dark genom åren som ett extranummer.Ett härligt bokslut för After Dark.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.