Gospelfest med Gladys

Tio kvällar har drygt 100 personer som älskar Gospel träffats för att öva in ett konsertprogram och många av dem har aldrig sjungit i kör tidigare. Hade inte LarsLisa Anderssson musiker, inspiratör och sånginstuderare berättat det hade nog ingen i publiken märkt något. Att en kör ger en konsert och sjunger helt utan noter och texter efter endast tio repetitionskvällar är imponerande. Det finns körer som efter betydligt fler repetitioner inte klarar det. Det är bra jobbat och en av anledningarna är en duktig och inspirerande körledare, låtar som är kända och glädjen att få sjunga. Att sjunga Gospel är medryckande och glädjen att få sjunga en del av hemligheten att lära utantill.

Gospel Greatist Hits, välkända gospelklassiker av bland andra Andrae Crouch, Edwin Hawkins, Mahalia Jackson, Elvis Presley, Kirk Franklin, Hezekiah Walker, bjöds under en och en halv timme. I kyrksalen ljöd, och som det ljöd ”Oh Happy  days”, ”Oh Great our Lord”, ”We shall overcome”, ”I love the Lord”  ”Bridge over trubbel” ”I smile”, Put your hand in a hand”, ”Alfa and Omega av gästartisten Gladys Del Pilar tillsammans med kören. Samtliga ackompanjerade av ett band härliga musiker. Ur kören steg också några solister fram, bland annat en trio som sjöng ”Somtimes it takes a mountain”.  Och en leende, sjungande och spelande LarsLisa höll ihop det hela.

Körmedlemmarna var utan tvekan nöjda med vad de presterat och att de tycker det här är lite extra inspirerande och att LarsLisa är inspiratören märktes väl. Kören lämnade över en gåva som tack till LarsLisa en gåva med pengar till det projekt han brinner för, nämligen att vara fadder och hjälpa barn i Afrika till ett drägligare liv och möjlighet till utbildning. En fin avslutning på en inspirerande Gospelkväll. Han kunde nog inte få ett bättre tack av sina körsångare.   

 

 

 

fakta

Konsert: Gospel Greatist Hits

Medverkande: Sjung Gospel, LarsLisa Andersson, Gladys del Pilar, kompband

Plats: Allianskyrkan

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.