Melissa Horn övertygar

Hon gillar att spela live och står i all enkelhet med sin gitarr på scen och levererar låt efter låt. Publiken står förväntansfull och skiner upp när hon låter ”Du går nu” ljuda ut i teaterladan och publiken sjunger med i de jordnära låtarna, de kan texterna till i stort sett alla låtar som bjuds. En förtätad stämning infinner sig.

När Melissa Horn slog an det första ackordet i Huskvarnaparkens anrika Teaterlada på söndagskvällen stod 700 entusiastiska lyssnare framför henne.

Det var utsålt och för att få plats med alla, hade alla bänkar tagits ut.

Sedan 2008 då hon som 21 åring debuterade med ”Långa nätter” har hon hunnit bli en av Sveriges största artister. Hon är utan tvekan också en av de mest produktiva artisterna i landet och har fått otaliga platinacertifikat och hon älskar att göra stora turnéer.

Hon älskar att spela live och möta sin publik i mer eller mindre närkontakt och man ser från start att hon njuter av det. Hon är enkel och skapar från början en intim kontakt, en nära nog kompiskontakt med publiken och det går hem.

Stuket på låtarna är i princip detsamma och det blir i längden lite enahanda inga stora musikaliska variationer eller överraskningar, men det är texterna som är Melissas grej. Anders Pettersson som kompar lägger dock till lite finesser då och då och det hela blir ändå en trivsam och underhållande konsert. Och publiken verkar helnöjd. En dubbel värme har spridit sig, dels från låtarna Mellisa bjuder på, men också från de 700 hundra i ladan. Texterna i ”Ett sent förlåt”, ”Du är värd det”, ”En famn för mig” med flera, har tänt tankar hos många.

Det blir några extranummer och där ibland, den många ropat redan tidigt, ”Falla Fritt” avslutar en intressant konsert.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.