30 000 gentlemän i kampen mot prostatacancer

Kortegen heter the Distinguished Gentleman’s Ride och går av stapeln i över 400 städer runt om i världen.

The Distinguished Gentleman’s Ride startade 2012 i Australien och har hittills samlat ihop över en 13 miljoner kronor till prostatacancerforskning. Inspirationen kommer från ett foto av Mad Men’s Don Draper i sin finaste kostym och sittandes på en klassisk motorcykel. Förutom att samla in pengar till prostatacancerforskning är meningen också att försöka tvätta bort den negativa stämpeln på män med motorcykel och i stället föra motorcykelklubbar samman för en bra sak.

– För oss är detta inte bara ett roligt lopp där vi klätt upp oss, utan lika viktigt är att öka uppmärksamheten kring Sveriges vanligaste cancersjukdom, säger Patrik Wallgren som var med och tog the Distinguished Gentleman’s Ride till Sverige och Stockholm.

I Sverige sker kortegen i Stockholm, Göteborg, Malmö, Sunne, Falkenberg och i Vänersborg. I Stockholm avslutas kortegen på Nytorget klockan 12.30 och där kommer även Burger Bro’s finnas på plats med sin food truck samt annan underhållning. Spara söndagen den 27 september i din kalender och kom och delta i en kortege eller bara kom och titta på alla stiliga gentlemän och kvinnor och deras motorcyklar. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.