Sandra och Frida satsar på hundhälsa

Öppet hus för allmänheten gällande sina verksamheter inom hundhälsa.
Sandra är utbildad certifiera Canineopat, som kortfattat går under rubriken hundfysioterapeut och Frida är utbildad diplomerad hund och hästakutpunktör.

De båda driver sina verksamheter på varsitt håll men har valt att gå ihop i vissa sammanhang då intresset har varit stort från allmänheten.

Både Sandra och Frida har varit igång under en kortare period och önskar därför att sprida information för alla hundägare.
– Många frågar oss om vad våra yrkestitlar innebär och vad exakt vid jobbar med. Vi brukar  förklarar kort och gott att det handlar om friskvård och rehab för hund och att alla hundar och hundägare är välkomna att besöka oss eller kontakta oss oavsett ras eller aktivitet.
Vi vänder oss till den friska välmående hunden, till hunden med vissa sjukdomar, till jakthundar, tjänstehundar, draghundar och tävlingshundar. 

Sandra erbjuder medicinsk massage, elektroterapi, träningsupplägg, konsultation och rådgivning kring hundens
fysik. (inom snar framtid även laserbehandling)
Frida erbjuder akupunktur och (även medicinsk tejping på häst.)

Vårat mål är att hitta en perfekt lokal i centrala Jönköping för att erbjuda kunderna en plats att komma till.
I dagsläget har djursjukhuset och smådjurskliniken alternativ att vända sig till men vi vill såklart finnas som ett
tredje val, och då med mycket fokus på det förebyggande arbetet.
Idag råder det en stor hälsotrend bland allmänheten och den har kommit för att stanna. Därför  har naturligtvis hunden fått hamna mer i fokus när det gäller hälsa och välmående.

Det behövs mer kompetens och kunnigt fackfolk för att hjälpa, utbilda och stötta hundägare när det rör sig om hundar muskler, senor, leder, fysik och rörelser. Därutav har det kommit förfrågningar till Sandra om ”fyskoll” ”hälsokoll” ”koll av rörelseapparaten” osv. Även föreläsningar har efterfrågats.
Vi är väldigt aktiva med våra hundar och använder dom mer och mer i vardagen. Det utvecklas med träningsredskap för hundägare och man vill ha hjälp med att använda sig av dessa. Den svenska hundägaren vill helt enkelt att sin hund skall underhållas och leva lite friskare och lite längre.

Viktigt att betona att både Sandra och Frida ändå arbetar med högsta fokus på hunden och inte antalet behandlingar i sig.
Därför händer det emellan åt att vi får hänvisa till veterinär innan vidare åtgärder görs. Detta för att utreda
orsak till problemen och inte bara behandla symptom.

Under helgen upplevde vi därför ett stort intresse och nyfikenhet från allmänheten. Man fick möjlighet att titta på
våra redskap och ställa direkta frågor till oss. Vi kände att alla personer fick tid att samtala med oss och därmed kunde vi också skapa förtroende och närkontakt med våra hundägare. Folk tittade i broschyrerna lyfte på balansredskapen, fikade och samtalade med varandra.
Vi har båda gått kvalificerade utbildningar för våra yrken och vi upplever att vi fyller en viktig  funktion för våra svenska hundägare.

I framtiden kommer vi att fortsätta hålla events och informationsträffar.

Läs mera på www.fysiocanis.se och www.cuora.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.