PYLLEN: Efter 12-8 i halvlek säckade Hallby ihop totalt – ofattbart!

Hallby som är favorittippad av många gjorde hemmapremiär mot Kroppskultur, Hallby började matchen bäst och ryckte åt sig en fyramålledning i halvlek, så långt såg det helt OK ut, trots att halvleken mest präglades av ställningskrig, inget av lagen kunde spela ut där försvars och målvaktsspelet kännetecknade halvleken!

Hallby gick till halvlek med en betryggande ledning på 12-8, jag skulle vilja veta vad som sa i Hallbys omklädningsrum i halvtid, för i början av andra halvlek kom Hallby ut med huvudet under armen och va inte alls med och lät Kroppskultur vända på matchen som efter 14 min stod 14-13 till bortalaget, det betyder att Hallby gör 1 mål på dom 14 första minuterna i andra halvleken, så kan man ju inte bara uppträda om man tänkt sig vinna serien!

Därefter var det Kroppskultur som tog tag i taktpinnen och styrde och ställde och hade ledningen som mest med 19-16 innan Hallby vaknade till liv och förstod att matchen höll på och rinna dom ur händerna. Hallby kunde återhämta sig och reducerade och kvitterade till 19-19 och då hade Hallby ändå missat en straff vid underläge 18-19!
Med 1 min kvar av matchen och ställningen 20-20 hade Hallby bollen efter att ha tagit timeout med 20 sekunder kvar, men missade ett friläge och lät Kroppskultur kontra in 21-20 med 2 sekunder kvar, prata icke om snöpligt slut för Hallbys del!

Hallbys försvarsspel var bra matchen igenom tycker jag och planens bäste spelare var Hallbys målvakt Johan Persson som storspelade matchen igenom och höll kvar Hallby i matchen ända till slutet, han fick tyvärr inte bli matchvinnare på grund av det snöpliga slutet, det hade han varit värd för han var riktigt bra, nu blev det en annan målvakt som blev matchvinnare nämligen Kroppskulturs målvakt som fick pris som bäste spelare i motståndarlaget. Pris till bäste Hallbyspelare gick till Pål Wetterbrandt, han var också bra i Hallby med sina sju mål.

Om försvarsspelet var bra Hallby så var anfallsspelet och framförallt kantspelet under all kritik stundtals, det går knappast inte vinna en handbollsmatch om man totalt saknar kantspel, motståndarlaget fick nu en ganska lätt uppgift att fånga in Hallby på nio meter, där också linjespelet kom till korta, göra som Hallby nu gjorde gröta ihop spelet i mitten var ju definitivt inte bra, att man inte såg det från bänken, nu förlitade man sig på Pål Wetterbrandt och Joel Järlfors skytte och genombrottsförmåga för mycket för att åstadkomma något i anfallsväg!

Hallby kommer inte att ro hem den här serien om man inte kan mobilisera bättre anfalls och kantspel framöver den saken är fullständigt klar!
Hallby vill ju så gärna men det låser sig för många spelare som inte få ut max av sin kapacitet i en sådan här viktig match och då får Hallby svårt att vinna mot seriens bästa lag. Jag tror Hallbys ledare på bänken såg idag vad som måste rättas till för att Vi ska få tillbaka tron på Hallby!

PYLLEN

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.