129 döda- en är svensk

Omkring 150 människor har dödats i flera ihophörande attacker i Paris. En person från Sverige ska vara ett av dödsoffren. Det finns information om att ytterligare en svensk ska vara skottskadad. 

Vid 22-tiden rapporterar franska medier att en explosion ska ha skett nära fotbollsarenan Stade de France, där Frankrike mötte Tyskland i en vänskapslandskamp. 

President, François Hollande lämnade hedersläktaren och sattes i säkerhet.
Åskådarna hör den första explosionen, som kommer i 20:e matchminuten, utan att då ha en aning om vad som händer. Publiken hålls kvar på stadion, ingen släpps ut.

Första skottlossningen
Den första skottlossningen inträffade vid en bar nära sjukhuset Hopital Saint Louis, ett stenkast från Canal Saint-Martin – ett populärt barstråk en bit från Place de la Republique.

Mardrömmen i konserthuset
En andra skottlossning äger rum i konserthallen Le Bataclan, fem kvarter från Rue Bichat, där hårdrocksbandet Eagles of Death Metal uppträdde.
Gisslan tas av en grupp på sex till åtta personer, enligt CNN, och det som beskrivs som en mardröm följer:
”Personer med automatvapen skjuter inne i lokalen, många människor har dödas, ett 100-tal hålls som gisslan. Vittnen talar om en massaker.”

Tv-bolaget BFM TV rapporterar att minst 60 personer har dödats i attackerna i Paris. Uppgifterna om antalet döda är inte officiellt bekräftade.

Samband mellan dåden
Polisen utgår ifrån att det finns ett samband mellan dåden, som tycks vara koordinerade och bär alla tecken av att vara utförda av terrorister.

Dramat i gallerian
Strax före midnatt kommer uppgifter om ytterligare ett skottdrama, vid gallerian Les Halles i centrala Paris, rapporterar nyhetsbyrån Reuters som citerar radiokanalen Europe 1 Radio.

Polisen stormade
Vid 01-tiden, natten till lördag, rapporterar Reuters att polisen har slutfört en stormning av Bataclan (konserthuset). Kort senare uppger Parispolisen för AFP att 99 personer dödats i gärningspersonernas attack mot konserthallen på Boulevard Voltaire och den efterföljande gisslantagningen.

UD bekräftar
Vid 02.30-tiden kommer rapporter om att en svensk har dödats i attackerna. Något som under lördagsmorgonen vid 08.30 kan bekräftas av den svenska ambassaden och UD. 

Terrorister dödas
Vid 03.30-tiden meddelas att fem av gärningspersonerna har dödats. Medbrottslingar kan fortfarande befinna sig på fri fot, säger åklagare François Molins. Tre terrorister dödades under stormningen av konserthallen Bataclan, medan två dödades i självmordsdåd vid fotbollsarenan Stade de France.

Vid 04-tiden rapporterar CNN att över 150 människor har dödats i attackerna.

President Hollande säger i ett TV-tal följande:
”Detta är en terrorattack av icke tidigare skådat slag”. Senare går han ut med att IS ligger bakom dåden. Han utlyser tre dagars landssorg.

Tidningen Le Figaro uppger vid 11-tiden att det är 128 döda hittills och runt 250 personer, som är skadade.

UPPDARERING 19.36

Den franska statsåklagaren berättade att 352 personer är skadade och att ett 100-tal är mycket svårt skadade.

99 personer dödades inne i konserthallen, Bataclan, något som bekräftades strax före 19.30 på lördagskvällen

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.