85-åringen nu häktad för mordförsök

Under måndagsmorgonen misshandlade en 85-årig man sin hustru med ett tillhygge så svårt att det rubriceras som försök till mord. Nu häktas mannen då det finns risk för att han kommer undanröja bevis. 

Under måndagsmorgonen misshandlade en 85-årig man sin hustru med ett tillhygge så svårt att det rubriceras som försök till mord.

Mannen greps sedan och vid lunchtid anhölls 85-åringen för sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Befunnit sig på sjukhus
Kvinnan, frun har under natten vårdats på sjukhus och har under morgonen förhörts av polisen. Även den misstänkte mannen har förhörts men polisen vill inte berätta vad som har sagts.

Yrkade på häktning
När häktningsförhandlingarna startade 15.30 på tisdagen yrkade kammaråklagare, Kristina Mannerback på att mannen bör häktas då han kan fly, fortsätta att begå brott eller undanröja bevis och åklagaren ansöker om att få besluta om restriktioner.

Fortsatt förhandling bakom lyckta dörrar
Bara efter några minuter fick samtliga åhörare lämna rättssalen, då de fortsatta förhandlingarna skulle ske bakom stängda dörrar, till hänsyn till förundersökningssekretessen. 

Vill inte kommentera
Mannen medgav häktningen, men hans advokat Bertil Tengberg ville efter förhandlingen inte kommentera hur han ställer sig till anklagelsen om mordförsök.
Inte heller vill Mannerbeck svara på frågan hur 85-åringen ställer sig till misstankarna om mordförsök.

Flera stora sår
Mannen bar en blå skjorta när han kom in i rättssalen och hade tydliga krossår och blodugjutningar i ansiktet, skador han ska ha fått när hustrun försökte skydda sig.

Åklagaren har fram till den 22 december på sig att väcka åtal mot 85-åringen.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.