Succé för Sofiakyrkans luciakonserter i England

Överallt där man framförde sitt program möttes man av entusiastisk publik och långa applåder.

Det är tredje året i rad som Sofiakyrkan reser till vänförsamlingen i Deddington i Oxford stift för att sprida lucias ljus och sånger och intresset blir bara större och större. Lucia är inte enbart något som uppskattas här i Sverige, menar körledare Pär Hammarlund.

– Det är tydligt vid sådana här tillfälle att den svenska luciatraditionen inte bara berör oss svenskar utan blir lika populärt i andra länder.

– Mycket publik och var vi än sjöng uppskattades kören genom långa applåder och många uppskattande ord efteråt.

Kören gjorde totalt sex konserter där de framförde både de traditionella luciasångerna och mindre kända företrädesvis i tre och fyrstämmig a cappella. Publiken fick även ta del av den svenska luciatraditionen och lucias djupa kristna innebörd med symboliken och historien om helgonet Lucia från Syracusa.

– Alla framträdanden var bra, men särskilt konserten i Christ Church Cathedral (domkyrkan i Oxford) var lyckad med en nästan fullsatt kyrka, menar Pär som nyss hemkommen från England, redan nu laddar för körens nästa framträdande, det traditionella luciafirandet i Sofiakyrkan nu på söndag.

– Nu hoppas vi förstås att körens framträdande på hemmaplan på söndagsmorgon i Sofiakyrkan blir lika välbesökt som det i Oxford.

Luciamorgonen i Sofiakyrkan börjar klockan 08:00 den 13 december. För den som inte kan närvara finns möjlighet att via livesändning på svenskakyrkanjonkoping.se se hela luciamorgonen direkt hemifrån.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.