Miljösmart bilpool klar för Munksjöstaden

Tolust som utvecklar Munksjöstaden i Jönköping har skrivit ett avtal med Sunfleet Carsharing om bilpool för de boende i den nya stadsdelen. Detta innebär att samtliga cirka 550 lägenheter i etapp 1 kommer få fri anslutnings- och månadsavgift i 3 år för att nyttja tjänsten.

Bilpooler har varit en del av en global miljötrend under flera år. Allt fler väljer bort egen bil, och vänder sig till bilpoolsföretag för att lösa sina transportbehov. I takt med att städerna växer och förtätas ökar även efterfrågan, såväl bland unga som äldre. Du har tillgång till bil precis när du behöver och betalar varje gång du kör. De fasta kostnaderna delas mellan alla de anslutna, men i det här fallet står byggherren Tolust för den kostnaden till att börja med.

– Vi ser bilpool som ett viktigt innehåll för att stärka områdets miljöprofil, säger Tommy Fritz på Tolust. Samtliga våra boende i Munksjöstaden får ett unikt erbjudande att kostnadsfritt ansluta sig och ha tillgång till en bilpool under de första 3 åren från inflyttning.

– Intresset för bilpool växer av både miljö- och ekonomiska skäl; vinsten är stor för de boende som ha tillgång till bil i garaget, utan att behöva äga. Vinsten för miljön är inte sämre. Det blir så klart miljöklassade bilar som ingår i bilpoolen, förklarar Tommy.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.