Kraftig prisökning på bostadsrätter i Jönköping

Priserna på bostadsmarknaden i Jönköpings län fortsätter uppåt. Under de senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna ökat med 4 procent och sett till hela året har de ökat med otroliga 24 procent. Medelpriset på bostadsrätterna i länet ligger nu på drygt 1,3 miljoner. Villapriserna har också ökat, om än något mer blygsamt, med 2 procent det senaste kvartalet och med 11 procent under det senaste året. Genomsnittspriset för en villa i länet ligger nu strax under 1,9 miljoner. Skillnaderna mellan länets kommuner är fortsatt stor. Det avslöjar nya siffror från Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling har tagit del av.

Svensk Fastighetsförmedlings lokala mäklare analyserar prisutvecklingen i länet:
– I Jönköping är det fortsatt mycket bra drag på bostadsmarknaden och vi kan se väldigt stora prisökningar både på villor och bostadsrätter. Den här ökningstakten kommer rimligen inte att fortsätta över tid, så på sikt tror jag att vi kommer att se en viss utplaning. Köparna har varit mycket pigga under de senaste månaderna och även nu i december, som vanligtvis brukar vara lugnare. Det byggs en hel del nytt i kommunen och vi har sålt många nybyggnadsprojekt under året. Tyvärr räcker det inte för att tillgodose den efterfråga som finns på begagnatmarknaden, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

– Vi har också en mycket stabil arbetsmarknad i Jönköping med ett regioncenter som ständigt växer. Om det planerade höghastighetståget mellan Göteborg och Stockholm via Jönköping bli verklighet så kommer det än mer att placera Jönköping på kartan och det blir ännu mer attraktivt att bo här, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.