Välmenta råd

Smålands Musik och Teater har sedan oktober en ny konstnärlig chef. Förväntningarna på honom är stora, hur annars. Jag har ett tips för honom och därmed naturligtvis även för teaterns verksamhetschef.
Staffan Sölve har utvecklat en ny app i vilken man kan tillgodogöra sig en teaterföreställnings framförda textmassa textat under föreställningens gång. Inte bara på svenska, utan på valfritt språk. Och det sistnämnda är något att ta vara på: Sverige håller på att ta emot många blivande svenskar, som längtar efter att integreras i vårt samhälle. Och i den processen spelar kulturen en viktig roll. Applikationen heter Castyo, det är bara att googla…
Staffan Sölve har utvecklat en rad funktionella och därjämte omtyckta applikationer för smarta telefoner, surfplattor och tablets.

Jag kan stolt skryta med att även en av mina böcker blev föremål för hans datautvecklingsarbete: ”Från Tjeckoslovakien 1968 till Sverige 2014 – Interaktiv berättelse om livet i det nya landet, baserad på antologin Utbrytarkungens knep”
https://itunes.apple.com/se/app/fran-tjeckoslovakien-1968/id907011027?mt=8

Staffan Sölve äger även ett e-bokförlag. Från det vill jag rekommendera den purfärska juldeckaren ”Joel And The Santa Claus Murder Mystery”. Både på grund av att den är övermåttan underhållande och för att bokens omslag stolt anger mig som medförfattare.

Copyright Vladimir Oravsky

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.