För farligt att ta Lisa Holms mördare till Jönköping

Säkerhetssalen som finns på tingsrätten i Jönköping, där hovrätten skulle hålla huvudförhandlingarna var inte ledig och därför förflyttas Göta hovrätt tillfälligt till Skaraborgs tingsrätt. Detta för att tingsrätten i Skaraborg har säkerhetssalen tillgänglig.
– Säkerhetssalen i Jönköpings tingsrätt var inte ledig, säger domstolshandläggaren på Göta hovrätt i Jönköping, Anna-Carin Robért, till P4 Skaraborg.

Göta hovrätt står för säkerheten
Tingsrätten i Skaraborg kommer bara upplåta lokalen, vilket innebär att Göta hovrätt får bemanna med säkerhetsvakter och hovrättens ledamöter själv.

Sju dagars förhandling
Hovrättens huvudförhandling kommer att äga rum under sju dagar i januari och kommer hållas i Skövde där Skaraborgs tingsrätt ligger. 

Tillhör Göta hovrätt
Skaraborg tillhör Göta hovrätts upptagningsområde, men nu kommer hovrätten temporärt i det här fallet flyttas från Jönköping till Skövde.

Livstids fängelse och utvisning
Nerijus Bilevicius dömdes av tingsrätten för mord till livstids fängelse. Han utvisades också ur riket och ålades att betala skadestånd till Lisa Holms efterlevande med vardera 50 000 kr jämte ränta. Tingsrätten förordnade att den tilltalade skulle stanna kvar i häkte till dess domen i ansvardelen vann laga kraft. 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.